Datum: 16-02-2020 - 19:30

Het geld is er!

De heer Cor (64) was overleden en mij werd gevraagd de uitvaart te regelen. Iedereen was begaan met ‘ome Cor’. Hij woonde zijn leven lang al in hetzelfde dorp en iedereen kende hem. Hij had geen kinderen of partner. Ik zat om tafel met twee broers, een nichtje en de buurvrouw. Het werd een emotioneel en liefdevol gesprek, met vele herinneringen aan Cor.....

We bespraken de wensen voor de uitvaart en toen ook de financiën ter sprake kwamen, riepen de broers tegelijk: “Het geld is er!” Er kwam een polis op tafel en ik zag dat deze uitvaartverzekering nog door de ouders van Cor was afgesloten. Iedere week betaalden zij 25 cent. Toen ik aangaf dat de uitkering 100 gulden zou zijn, reageerden de broers: “Nou, dan zal er wel genoeg op zijn rekening staan”. Toch gaf ik de tip om het allemaal voor de zekerheid even na te gaan.

De volgende dag was er grote spanning. De sfeer was duidelijk anders dan de dag ervoor. De oudste broer nam het woord: “Er is geen geld, niets. Waarschijnlijk draaien wij op voor de kosten van de uitvaart van mijn broer. We cancelen dus alles en het moet zo goedkoop mogelijk, anders via de gemeente.”
De liefdevolle en warme herinneringen van de dag ervoor, waren veranderd in een teleurstelling en een soort gelatenheid. Zij voelden zich zelfs gegeneerd naar mij toe. Uiteindelijk namen zij thuis afscheid van Cor en brachten wij hem weg.

Dit voorval is helaas geen uitzondering. Graag informeren wij u dan ook vrijblijvend en kosteloos over hoe u uw wensen en financiën omtrent het laatste afscheid kunt regelen. Dan is het geld voor úw uitvaart er straks wél.

Inloopspreekuur
Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 9.00 - 10.00 uur een inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!
• 0252 - 413 213
Vanderputtenendunweg
• Heereweg 21, 2161 AC Lisse