Datum: 09-07-2020 - 17:29

banner 5 juni gemeente 2

Burgemeester Spruit nodigt u uit.

De zomer is hét moment voor festivals! Festivals zijn allang niet meer alleen voor jongeren. En er is niet alleen maar harde muziek. Vaak valt er ook veel informatie op te doen, zijn er nieuwe dingen te leren en is het bovenal een plezierige manier om nieuwe energie op te doen....

Mee met ons in de bus?

Deze column gaat over het Festival van de Democratie en is een warme uitnodiging van mij als burgemeester aan u als inwoner. Gaat u mee met mij en de rest van de gemeenteraad van Lisse? De democratie is iets wat we vooral samen moeten ’leven’. En is wat mij betreft iets om te koesteren en zuinig op te zijn. Daarom is het ook een feestelijke bijeenkomst! Af en toe heeft onze democratie echter ook onderhoud nodig en moeten we er samen aan werken om het (nog beter) te doen. Misschien blijken we met elkaar tevreden over hoe het nu gaat. Wellicht zijn er interessante nieuwe dingen voor Lisse om uit te proberen. Ik zou het in elk geval ontzettend leuk vinden om u die dag te ontmoeten!

Programma

Er is een uitdagend programma, zoals u kunt zien op www.democratiefestival.nu.

Op het festivalterrein staat een bonte verzameling podia en tenten. Er is een reeks van onbekende en bekende sprekers. Tegelijkertijd is er een gericht festivalprogramma met leuke en leerzame onderwerpen.

DOE MEE

Debatarena: Grote debatten over actuele kwesties, zoals arm versus rijk, onderwijs, migratie, klimaat en gezondheidszorg
Zeg het zelf: Leer speechen als Obama, leer debatteren, lobbyen, luisteren of een goede cartoon tekenen.
Het klaslokaal: Topwetenschappers, politici en andere specialisten brengen je op een begrijpelijke manier de laatste inzichten uit hun vakgebied.
Theatertent: Ministers, cabaretiers, muzikanten en sportmensen wisselen elkaar af in bijzondere shows, interviews en presentaties. 's Avonds wordt dit de filmzaal.
Ja of Nee Veld: Waar sta jij in het publieke debat? Deelnemers krijgen dilemma's voorgelegd. Ga je in het 'ja'-vak staan, het 'nee'-vak of in het 'mwah'-vak?
Onder de wilgen: Onder de wilgenbomen op het Waalstrand vertellen mensen hun bijzondere levensverhaal. 's Avonds gaat het kampvuur aan.
Zeepkist: Pak je ‘one minute of fame’ voor een verhaal, pitch, pleidooi of betoog.
Foodcourt: De gezelligste plek op het festivalterrein.
De werkplaats: Hier kun je spellen en ideeën uitproberen waarmee je leert om samen democratische keuzes te maken.
Excursies: Ga per fiets, te voet of boot onder deskundige begeleiding naar een aantal fraaie of spannende plaatsen in en om Nijmegen.

Gaat u mee? Mail mij dan uw gegevens.

Lies Spruit, burgemeester

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 31 augustus, vertrekt om 9:00 uur een bus uit Lisse naar het Festival van de Democratie in Nijmegen. (terug rond 18.00 uur)

Zaterdag 31 augustus, vertrekt om 9:00 uur een bus uit Lisse naar het Festival van de Democratie in Nijmegen. (terug rond 18.00 uur)

", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Lisse", "dateCreated": "2019-08-06 10:20:59", "image": "https://images.blikoplisse.nl/media/k2/items/cache/809ba910cc477e23956f07600536d46a_L.jpg" }