Datum: 22-09-2019 - 04:40

De schakelketting

Lisse is een uniek en trots dorp. Bewust van zijn kwaliteiten en tegelijkertijd beseffend dat dit niet vanzelfsprekend is. We moeten er met elkaar aan blijven werken. Dit beeld is bij mij blijven hangen na de goede gesprekken met tientallen ondernemers uit verschillende sectoren.....

Eenzelfde beeld kreeg ik eerder al na de werkbezoeken die ik heb afgelegd om het lokaal economisch beleid verder vorm te geven.

Kansen in kaart


Het volledige college sprak op 16 april met die vele ondernemers tijdens zogenoemde ‘dialoogtafels Economie en Toerisme’. De gesprekken gingen over datgene wat nodig is om de lokale economie en het ondernemersklimaat te versterken. En hoe we onze toeristische aantrekkingskracht ook buiten het bollenseizoen kunnen vergroten. Maar ook over welke kruisbestuivingen er mogelijk zijn tussen de diverse sectoren. Samen met ondernemers zijn de burgemeester, mijn collegawethouders en ikzelf tijdens deze avond in gesprek gegaan over uitdagingen en kansen voor ons dorp. We hebben onszelf de vraag gesteld hoe we die kansen samen kunnen verzilveren.

Naar beleid en uitvoering

De ideeën en onderwerpen die tijdens deze avond ter tafel kwamen, werken we verder uit. We delen en bespreken dat vervolgens natuurlijk weer met de deelnemers en eventuele andere betrokkenen. Het zal tijdens dat gesprek ook draaien om de vraag wat ieders verantwoordelijkheid is en hoe we de ideeën en onderwerpen kunnen omzetten in beleid en uitvoering. Een voorbeeld is de nieuwe nota Economie en Toerisme.

Verbinding

Ik noemde in het begin al de kwaliteiten, de vele unieke kenmerken, die Lisse heeft. En hoe trots we kunnen zijn op bijvoorbeeld ons dorpshart met zijn brede winkelaanbod, Keukenhof, de Zwarte Tulp, de gevarieerde horeca, de sportvoorzieningen en het groen. Een uniek pallet aan voorzieningen dat ons dorp maakt tot wat het is. Dit werd 16 april door iedereen beaamd. We kwamen tot de vergelijking met een ketting die uit prachtige schakels bestaat. Het is aan ons samen om deze met elkaar te verbinden. Alleen op die manier kunnen we het prachtige sieraad Lisse verder ontwikkelen.

Met elkaar

Sommige vraagstukken liggen hierbij op het bord van de gemeente, andere primair op dat van ondernemers. Een groot deel van de ideeën, kansen en initiatieven lijken het beste door gemeente, ondernemers, verenigingen, stichtingen en inwoners samen opgepakt te kunnen worden, met behoud van ieders positie en verantwoordelijkheden. Het gemeentebestuur pakt zijn eigen handschoen nu alvast op. Hierbij blijven we openstaan voor ideeën (ook van degenen die niet bij de dialoogtafels konden zijn). Mail mij gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Laten we samen zorgen voor een ketting met schakels die stevig met elkaar verbonden zijn, nu en in de toekomst!

wethouder Kees van der Zwet

Tweewekelijkse column van het college van Lisse. Bij toerbeurt geschreven door een van de wethouders of de burgemeester.

. Laten we samen zorgen voor een ketting met schakels die stevig met elkaar verbonden zijn, nu en in de toekomst!

wethouder Kees van der Zwet

Tweewekelijkse column van het college van Lisse. Bij toerbeurt geschreven door een van de wethouders of de burgemeester.

", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Lisse", "dateCreated": "2019-05-01 08:24:18", "image": "https://images.blikoplisse.nl/media/k2/items/cache/21a34bac8bb83252b9f9a286e91be29a_L.jpg" }