Datum: 04-06-2023 - 15:51

bank 02

Over Rock products.

Rock Products is een jong en dynamisch bedrijf dat zijn bestaansrecht ontleent uit het maken van vernieuwende producten met een onderscheidend vermogen in functionaliteit en design. Elke dag werken wij weer om het product, het proces en de mensen erachter een stukje beter te maken.

Wij zijn gek op buiten. Buiten zijn, buiten werken, buiten wandelen of sporten, buiten koken. Wij willen daarom ook bijdragen aan een duurzame en circulaire economie om onze wereld en de natuur zo weer een stukje beter te maken.

collage bank 01

Van ontwerp tot realisatie, beter wordt het niet.

Alle producten van Rock products zijn ontworpen vanuit 3 pijlers. Ze zijn modulair, robuust vormgegeven en dragen bij aan een duurzame circulaire economie. Door het modulaire ontwerp zijn de meubelen volledig naar wens te stylen zonder daar een meerprijs voor te betalen. Het robuuste design zorgt ervoor dat de meubelen tegen een stootje kunnen en vele jaren meegaan. De manier waarop onze producten tot stand komen draagt bij aan een duurzame circulaire economie.

1. Goed hout weggooien?

Door een goede samenwerking met een grote landelijke aannemer, hebben we een continue flow van steigerplanken gegenereerd. Deze planken worden na een aantal keer gebruikt te zijn afgekeurd voor bouw- en steigerdoeleinden. Door de planken te ontdoen van spijkers en schroeven, de scherpe randen af te bramen, de vlakken te schuren en te controleren op splinters, maken we de planken gereed voor een tweede leven. De planken houden het rauwe geleefde karakter, maar zijn nu volledig geschikt voor outdoor meubels.

collag bank 02

2. Beton overschotten op de puinhoop storten?

Onze producten worden gemaakt van restbeton dat afkomstig is van één van de grootste beton centrales van Amsterdam. Betoncentrales hebben namelijk altijd beton over; er is immers geen aannemer die tekort besteld! Vaak is het beton dat overblijft nog van goede kwaliteit is en nog zeer geschikt is om onze producten mee te produceren. In samenwerking met de betoncentrale hebben we een aantal geschikte betonsoorten geselecteerd en ontvangen wij de resten beton in plaats van dat het op de vuilstort eindigt. vakluiDoor het beton te verrijken met een aantal hulpstoffen maken wij er zeer hoogwaardige betonnen elementen van.

3. Vaklui in spé op de bank laten zitten?

De derde component is de mens achter het product. De producten van rock products worden op een verantwoorde manier geproduceerd. In onze werkplaats werken groterdeels mensen die tegen wil en dank met een uitkering thuis zitten. Met behoud van uitkering mogen ze bij ons zichzelf komen ontwikkelen. Ze leren nieuwe vaardigheden en komen weer in een werkritme. Na verloop van tijd zien we deze mensen weer terugstromen op de arbeidsmarkt.

Contactgegevens

Rock products
Willem Botsstraat 6
2215 GB Voorhout
Tel: 06 24777564