Datum: 04-06-2023 - 15:45

Over ons.


Wij zijn Gert, Karin en Jeffrey van Soest en vertellen je graag over de geschiedenis van ons bedrijf.over ons

Onze geschiedenis begint in 1994 wanneer de eerste generatie, Piet en Nellie van Soest, in een klein pand op het Henri Dunantplein in Hillegom, Chocolaterie Pierre opent. Het is één van de eerste chocolaterieën met een open productieruimte, waarbij iedereen vanuit de winkel kan zien en ruiken hoe al dat lekkers wordt gemaakt.

Het duurde niet lang voordat de kleine winkel in de wijde omtrek bekend werd en de tweede generatie, Gert en Karin, kwam helpen om de drukte aan te kunnen. Onze chocolaterie groeide zo hard, dat we verhuisden naar een ruimer pand aan het gezellige dorpsplein in Hillegom, De Houttuin.

Vlak nadat Gert en Karin mede-eigenaar werden in 2004, zijn wij gestart met een nieuw product: ambachtelijk schepijs in 18 verschillende smaken. En nog geen vier jaar later hebben wij een eigen pure chocolademelange samengesteld: Pierre Noir.

buitenkant buitenkant 2 buitenkant 1 

In 2010 gaan Piet en Nellie met pensioen waarna Gert en Karin de winkel overnemen en de derde generatie, Jeffrey, het team komt versterken. Binnen een jaar worden we uitgeroepen als 'Leukste winkel om bij te werken’ en met Jeffrey als bedrijfsleider openen we een tweede filiaal om zo ook het publiek in Haarlem met onze chocolade te verwennen.

Het bedrijf groeit en bloeit, zowel in Hillegom als in Haarlem. Jeffrey wordt mede-eigenaar en we verhuizen met beide filialen naar een groter pand met voldoende ruimte voor nieuwe ideeën. Zo creëerden we een eigen koffiemelange, Café Pierre Noir, die heel goed past bij onze chocolade, breidden we in Haarlem het assortiment uit met ons ambachtelijk schepijs en kun je in Hillegom komen genieten van een ontspannen momentje als een Afternoon Tea (High tea), High Choc (de ultieme chocoladekick!) en de chocoladefondue, in de gezellige opkamer of aan één van de Chefs Tables. Ook op ons terras in Haarlem en Hillegom serveren wij onze heerlijke koffie, thee, chocolademelk en het befaamde bokkenpootje volgens familierecept.

binnenkant pierre  

Je bent van harte welkom in een van onze winkels. Ruik, proef en bewonder ons assortiment in onze filialen in Haarlem (Kleine Houtstraat 1) en Hillegom (Hoofdstraat 138). Of neem een kijkje in de webshop en ontdek het grote online aanbod van Pierre. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook om een ander mee te verrassen.

Bekijk op Youtube de video 

bovenkant FB pierre

Chocoladeworkshops.

Kom gezellig een workshop volgen bij Chocolaterie Pierre! Samen met je vrienden, familie of collega's ben je creatief bezig met de lekkerste chocolade. Deze workshops zijn een origineel idee als verjaardagscadeau, teambuildingsactiviteit, familie-uitje, vrijgezellenfeestje, kinderpartijtje of gewoon als gezellige activiteit met vrienden.

Klik voor meer informatie op onderstaande link.hart

kinderworkshop

workshop voor volwassenen  

Bezoek ook de webshop van chocolaterie Piërre. 

 

Openingstijden en vestigingen

Pierre Haarlem
Kleine Houtstraat 1
2011 DD Haarlem
023 524 1903
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ma t/m za 09:30 -18:00 uur​​
zondag gesloten 

Pierre Hillegom 
Hoofdstraat 138
2181 EH Hillegom
0252 52 5210
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ma t/m za 09:00-18:00 uur​​
zondag gesloten 

 

Contactgegevens

Chocolaterie
Hoofdstraat 138
2181 EH Hillegom
Tel: 0252 52 5210