Datum: 26-09-2023 - 20:57

Sauzen en Marinades met een glimlach
Ambachtelijke sauzen en marinades
met een eigen smaak

Voor ambachtelijke sauzen met een eigen smaak kom je uit bij Rimboe Sauzen. Het Nederlandse sausmerk met Aziatische roots.

De naam Rimboe is Maleis voor oerwoud. Vandaar het zonnetje en de wuivende palmbomen op onze etiketten. Vandaar die glimlach als mensen aan onze producten denken.
De keuze voor deze naam heeft dus te maken met de roots van een van onze oprichters. En waar komen de ware smaakmakers vandaan? Juist, uit het verre oosten. Rimboe zelf is trouwens ‘gewoon’ een Nederlands bedrijf, altijd geweest, gevestigd in Sassenheim.

bedrijfspand

Partner voor foodservice

De heritage van die oprichter in combinatie met zijn passie voor pittige sauzen – en zijn verbazing over het gebrek daaraan in keukens en schappen – leidde begin deze eeuw tot dit authentieke, onafhankelijke en aanstekelijke merk. Tot sauzen, ketjap en marinades met een Aziatisch tintje. Met producten met ludieke namen, die een glimlach op het gezicht toveren, zoals Tokkiesaus, Asociaal lekker en 1-1-2 saus, Gevaarlijk lekker!

bovenkant pand

Smaakmakers uit Nederland - Merk en assortiment

In de loop der jaren hebben we het assortiment uitgebreid met nog meer pittige sauzen én met romige sauzen, ketjap en marinades. Allemaal lekkere sauzen met een leuke uitstraling. En niet te gelikt. Het huidige assortiment is het resultaat van historie, passie én samenwerking. Onze goede relatie met grossiers heeft de ontwikkeling van ons merk Rimboesauzen – en daarmee ons assortiment – in een stroomversnelling gebracht, zodat we het originele concept van Rimboe in de loop der jaren ook hebben kunnen ‘uitsmeren’ langs nieuwe kanalen.

Smaakmakers uit Nederland Op maat geleverd

Sinds 2019 beschikken wij over een gloednieuwe IFS gecertificeerde productie locatie /accommodatie, voorzien van alle middelen om onze sauzen, ketjap en marinades ambachtelijk en op maat voor u klaar te maken. Of het nu gaat om portieverpakkingen van 10 gram, horecaflessen van 500 ml of emmers van tien kilo. Wij draaien nergens onze handen voor om!

 smaakmakers

Assortiment

Pittige Sauzen
Pittige sauzen zijn echt ‘ons ding’! Daarmee is het voor ons ook allemaal begonnen. Met de Rimboe Satésaus en onze Rimboe Katjang extra heet. Daar konden we het natuurlijk niet bij laten. Klaar om jezelf in het zweet te werken? Probeer dan onze Rimboe Sambal Assem, Rimboe Piri Piri Saus of Rimboe Samurai Saus?

Romige Sauzen
Minder pittig, maar net zo smaakvol zijn onze romige sauzen: Rimboe Knoflooksaus (ook in een pittige variant verkrijgbaar!), Rimboe Beenhamsaus, Rimboe Cocktailsaus en de Rimboe Hamburgersaus.

Barbecuesauzendisplaydoos rimboesazuen
Natuurlijk hebben we ook de heerlijkste barbecuesauzen voor in de keuken, vitrine of het schap, zoals de befaamde Rimboe Smokeysaus. En over barbecueën gesproken…

Satésauzen
Rimboe Satésaus is de specialiteit van het huis, op basis van een eigen recept, gewaardeerd en geprezen door de kenners in de foodservicesector. Geen satésaus ‘van de band’, maar ambachtelijk gemaakt, op bestelling. Op maat!

Ketjap en marinades
Rimboe heeft meer in huis dan alleen sauzen. Wereldberoemd (in Nederland ) zijn onze ketjap’ s – Rimboe Ketjap Manis en Rimboe Ketjap Pikant – én onze marinades: Rimboe Spareribmarinade en Rimboe Satémarinade.

Currysauzen
Met de currysauzen van Rimboe haal je de Thaise curries heel snel in huis. Geef gerechten een heel Oosterse smaak of serveer uit als dipsaus. Met deze currysauzen tover je de oosterse glimlach op alle gezichten.

Vissauzen
Niet alleen sauzen voor vlees maar ook voor vis. Deze overheerlijke frisse vissauzen kunnen niet ontbreken op een plek waar vis wordt gereserveerd of gegeten. Makkelijk in gebruik, niet van huisgemaakt te onderscheiden en altijd met de lach van Rimboe.

Rimboe sauzen logo verhouding

Contactgegevens

Rimboe Sauzen en Marinades
Einsteinpark 12
2171 TX Sassenheim
Tel: +31 (0)252-746006