Datum: 09-06-2023 - 22:40

Il Mulino concept banner met tekst

 Jullie gaan scheiden, en nu?

Op het moment dat jullie besluiten om te scheiden komt er veel op jullie af en ligt je wereld op z’n kop. Er zullen vragen zijn over de woning, de kinderen en jullie financiële situatie na de scheiding. Er is veel onzekerheid en verdriet. Ik help jullie zodat jullie rust en duidelijkheid krijgen.

Vragen over wonen

Hebben jullie een huurwoning of een eigen woning? In het geval er een eigen woning is, zijn er verschillende mogelijkheden. Wellicht dat een van jullie de woning kan behouden, misschien moet het verkocht worden of kan een van jullie in de woning blijven zonder dat hij of zij de woning overneemt. Uit ervaring weten we, dat er in een scheidingssituatie vaak meer mogelijk is dan mensen in eerste instantie denken. En bij Zorgzaam Scheiden vinden we het belangrijk om duidelijkheid hier in te geven en verder te kijken. Dat is de reden dat we samenwerken met financieel specialisten. Op deze manier kunnen we tijdens het scheidingstraject al die duidelijkheid geven die nodig is en verhogen we de kans dat jullie allebei krijgen wat ze willen inzake de woonruimte.

Scheiden en kinderen

Een scheiding is niet alleen voor ouders een levensgebeurtenis, dit is het ook voor de kinderen. Jaarlijks maken ongeveer 70.000 thuiswonende kinderen mee dat hun ouders uit elkaar gaan. De bezorgdheid die ouders dan hebben over hun kinderen is heel begrijpelijk en zien we vaker bij de mensen die we begeleiden.
Wij luisteren naar de kinderstem. Door onze jarenlange ervaring weten we wat kinderen belangrijk vinden tijdens en na de scheiding. We zijn gespecialiseerd in scheidingen waar ouders en/of kinderen met HSP, PTSS, ADHD, PDD-NOS, ODD of een andere vorm van Autisme bij betrokken zijn. In het ouderschapsplan wordt hier rekening mee gehouden. Maar jullie zijn zelf de expert van jullie kinderen en jullie bepalen wat het beste bij ze aansluit in het ouderschapsplan. We helpen en zijn er om de kinderen centraal te zetten.

 

kinderen

De financiële situatie na de scheiding

Er zullen vragen zijn over welke kosten er zullen zijn na de scheiding en of jullie beiden financieel rond kunnen komen. Jullie willen immers na de scheiding op een normale manier verder kunnen leven. Ik help jullie om hier duidelijkheid in te krijgen.

Scheidingsbemiddeling

Als scheidingsbemiddelaar bij Zorgzaam Scheiden begeleid ik jullie van A tot Z bij jullie scheiding. Ik maak inzichtelijk welke keuzes er allemaal zijn en wat de gevolgen daarvan zijn. Zo komen jullie tot duurzame oplossingen waar jullie beiden achterstaan en die ook uitvoerbaar zijn.

Bekijk deze video voor een weergave van het scheidingstraject:

Kennismakingsgesprek

Allereerst zullen we een kennismakingsgesprek hebben, dit is vrijblijvend. Dan leg ik jullie uit wat er allemaal bij een scheiding komt kijken, beantwoord ik jullie vragen en zal ik vragen stellen aan jullie om inzicht te krijgen in jullie situatie om te zien hoe ik jullie het beste kan begeleiden. Dan kan ik ook aangeven wat de kosten voor jullie zijn. We werken met een all-in tarief, zodat je vooraf weet wat de kosten zijn en achteraf geen verrassingen hebt.
Ik bekijk ook of er de mogelijkheid bestaat voor een scheidingssubsidie of gratis scheiden.

Locaties.

Aalsmeer: Van Cleeffkade 15, 1431 BA
Badhoevedorp: Sloterweg 303, 1171 VC
Hoofddorp: Hoofdweg Oostzijde 640, 2132 MK
Lisse: Heereweg 331, 2161 BL
Mijdrecht: Communicatieweg 9-3, 3641 SG
Roelofarendsveen: Conservenweg 197, 2371 DT
Vijfhuizen: Kromme Spieringweg 533, 2141 AK

Werkzaam in

Regio Bollenstreek:
Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim en Voorhout.

Regio Haarlemmermeer:
Schiphol-Oost, Schiphol-Zuidoost, Schiphol-Rijk, Zwanenburg, Halfweg, Badhoevedorp, Lijnden, Rijsenhout, Aalsmeerderbrug, Rozenburg, Oude Meer, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vijfhuizen, Cruquius, Boesingheliede, Beinsdorp, Nieuw Vennep, Burgerveen, Leimuiderbrug, Weteringbrug, Abbenes, Buitenkaag en Lisserbroek.

Regio De Ronde Venen, Nieuwkoop, Aalsmeer en Uithoorn:
Uithoorn, De Kwakel, De Hoef, Amstelhoek, Vrouwenakker, Aalsmeer, Kudelstaart, Nieuwkoop, Noorden, Zevenhoven, Nieuwveen, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis.

Regio Kaag en Braassem:
Roelofarendsveen, Rijpwetering, Kaag, Nieuwe Wetering, Oude Wetering, Leimuiden, Rijnsaterwoude en Woubrugge.

Contactgegevens

Zorgzaam Scheiden
Heereweg 331
2161 BL Lisse
Mobiel: 06 2503 8432