Datum: 04-06-2023 - 16:55

portret Corriene

 

Ik ben Corriene Cardol. Ik ben leerkracht in het primair onderwijs, docent pedagogiek, docent NT2 en studie- en huiswerkbegeleider. Sinds 2018 ben ik ook eigenaar van een taalschool. Het Taalatelier Bollenstreek. Een kleine taalschool waar we met een team les geven aan inburgeraars. Sinds kort hebben we ook het volledige keurmerk Blik op Werk, waar we trots op zijn.

De inzet van ICT-middelen, taal en coaching in het onderwijs zijn mijn specialismen. Wilt U meer van mijn dienstverlening weten, neemt u dan contact met mij op.

 

 

Per 1 augustus 2018 verzorgt Taalatelier Bollenstreek

- Taallessen voor analfabeten.
foto met Tamara

- Inburgeringslessen.

Wij verzorgen inburgeringscursussen voor mensen die verplicht zijn om in te burgeren.

U leert: de Nederlandse taal te spreken en toe te passen in het dagelijks leven. Zowel mondeling als schriftelijk.
U leert: hoe de Nederlandse samenleving functioneert en wat uw kansen zijn op de arbeidsmarkt.

Ieder mens is uniek dus de cursussen die wij geven, zijn daarom maatwerk. Afgestemd op uw persoonlijk situatie. Dit betekent dat wij kijken naar uw achtergrond en uw eventueel eerder genoten opleiding(en) en zodoende het leertempo op u afstemmen.

Wij vinden het erg belangrijk dat u zich thuis voelt op onze school! U kunt aan uw docent altijd vragen stellen en indien nodig kunt u vragen om extra persoonlijke begeleiding! Wij staan voor u klaar, maar wij vragen van u dan ook een maximale inzet en veel oefening. Want alléén lukt het niet om te slagen voor het examen, maar sámen lukt dat wel! En daar doen we het allemaal voor!

examen

- Voorbereiding Staatsexamen 1 en 2.

Het doel van deze cursus is dat de cursisten hun taalniveau verhogen tot niveau B1/B2. In de cursus worden de deelnemers gedegen voorbereid op deelname aan het Staatsexamen NT2 programma 1 of 2. Zij kunnen met het Staatsexamen NT2 laten zien dat zij de Nederlands taal voldoende beheersen om in Nederland op hun niveau te kunnen werken of studeren en tevens inburgeren volgens de Wet Inburgering

- Nederlands voor hoger opgeleiden.

- NT2 Expertise voor docenten in het VO

- Nieuw: Nederlands op de werkvloer

Voor medewerkers binnen uw bedrijf hebben wij een nieuwe module ontwikkeld. Deze module is bedoeld voor anderstaligen die binnen uw bedrijf werkzaam zijn.

Een veelvoorkomend probleem is de miscommunicatie tussen de ene en de andere collega omdat één van hen de Nederlandse taal niet of zeer onvoldoende beheerst. Deze cursus kan ook veel betekenen voor minder goed geletterden binnen uw bedrijf. De cursus is uiteraard voor iedere ondernemer beschikbaar en betaalbaar. De kosten zijn fiscaal aftrekbaar en ook zijn er mogelijkheden om hiervoor een subsidie aan te vragen.

Blikopwerk

Taalatelier Bollenstreek heeft het Blik op werk aspirant keurmerk. Dat houdt in dat we alleen met gecertificeerde docenten zullen werken.

Twee vestigingen.

Taalatelier Bollenstreek is gevestigd aan de Voorstraat 74 in Katwijk.
Nieuw is de vestiging aan de Heereweg 455 in Lisse.

Contactgegevens

Taalatelier Bollenstreek
Voorstraat 74
2225 ES Katwijk
Tel: 06-14381535