Datum: 28-07-2021 - 18:52

dames breed

 

grachthuis met beeld
In het sfeervol ingerichte pand Kanaalstraat 39 in Lisse is al meer dan 40 jaar Kunsthandel / Galerie "het Grachthuisje" gevestigd. De initiatiefnemers van weleer, Rob en Angela Beelen, zijn nog net zo enthousiast met hun vak bezig als in het begin. Hun grote deskundigheid heeft ertoe geleid dat deze kunsthandel tot in de wijde omgeving een vertrouwd adres is geworden voor de aankoop van schilderijen, alsmede het verzorgen van inlijstwerk. Er is een doorlopende expositie van vele werken van diverse kunstenaars.

Kunstenaars

Op zoek naar een schilderij? En wilt u kunnen kiezen uit een breed opgezette collectie?

Dan moet u zeker eens binnenstappen bij Kunsthandel/Galerie “het Grachthuisje”. Hier kunt u op uw gemak een diversiteit aan schilderijen op u in laten werken. Kunst geeft kleur aan het leven.

De aanschaf heeft te maken met emoties. Immers, kiezen voor een bepaald schilderij gebeurt op basis van gevoelens en gedachten. Bij “het Grachthuisje” ligt de nadruk op schilderijen van hedendaagse kunstenaars, die veelal rechtstreeks leveren vanwege de persoonlijke band die in de loop der jaren met deze kunsthandel in Lisse is ontstaan.

De collectie is dus zeer gevarieerd en niet van bepaalde kunstgroep of -richting. Hieronder vindt u een overzicht van de kunstenaars met een impressie van het werk wat hij/zij maakt. Klik op de foto voor meer gegevens van de betreffende kunstenaar.
water breed

Inlijsten

Door de vele jaren ervaring kunt u met een gerust hart uw inlijstwerk hier toevertrouwen. De expertise bestaat niet alleen uit het doen, maar ook uit een uitgebreid advies over de keuze van het materiaal.

Er is een ruime sortering lijsten aanwezig die regelmatig wordt aangepast en vernieuwd. Naast de vele houten profielen in tal van kleuren en uitvoeringen (strak tot zeer bewerkt), is er een selectie aluminiumlijsten en zogenoemde bak- en ornamentlijsten.

Voor passe-partouts wordt louter zuurvrij karton gebruikt. Daarnaast kunt u kiezen uit diverse soorten glas, waaronder UV-werend- en museumglas, dit is helder en niet-spiegelend. Ook hierbij kunt u op een deskundig advies rekenen.

Men heeft jarenlange ervaring met het inlijstenlijstenvan de meest uiteenlopende kunstwerken zoals:

* Schilderijen
* Grafiek
* Prenten
* Litho’s
* Zeefdrukken
* Etsen
* Foto’s
* Borduurwerken

buitenkantRestauratie


Bij Kunsthandel/Galerie "het Grachthuisje" kunt u terecht voor het vakkundig laten restaureren en/of schoonmaken van uw schilderij. U krijgt een geheel vrijblijvend advies.

openingstijden:

donderdag en vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur
zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur
koopavond donderdag van 19.00 tot 21.00 uur

Contactgegevens

Het Grachthuisje
Kanaalstraat 39
2161 JB Lisse
Tel: 0252 41 29 50
Mobiel: 06 10845093