Datum: 01-10-2022 - 06:27

maroc travel 500

Reisbureau Maroc Travel is specialist in bijzondere reizen naar Marokko en Marrakech. Mooie rondreizen, leuk stedentrips en geheel verzorgde actieve reizen voor wandelaars en liefhebbers van de mountainbike. Van heel pittig tot heel eenvoudig. Voor kleine groepen en individuele reizigers. Ook programma’s op maat.

maroctravel marakesh 1

Opgericht door boerendochter Helma Matthijssen en haar man Omar Souktan afkomstig uit de Marokkaanse Hoge Atlas bergen. Inmiddels beiden ingeburgerd in De Zilk waar zij vanuit huis (met name door verkoop via internet) hun klanten uit heel Nederland en België bedienen. Voor een persoonlijke reisadvies ben je altijd welkom bij Helma en Omar aan de Prunuslaan in De Zilk. Dat mag ook op zaterdag of zondag zodat je ook nog kunt gaan wandelen in de naast gelegen duinen.

maroctravel2

Wandelen met vervoer van bagage

Grote specialiteit van Maroc Travel zijn wandeltochten in het Atlasgebergte. Best een beetje primitief met overnachtingen in zeer eenvoudige Berberhuizen. Maar zo kom je wel op de meest prachtige plekken. Indrukwekkende en kleurrijke bergen met lemen Berberdorpjes tegen de hellingen aangekleefd boven de groene en vruchtbare valleien. Het verblijf is misschien eenvoudig; de verzorging is luxueus. Er loopt een lokale gids mee die de mooiste paden kent en voor een leuk contact met de lokale bevolking zorgt.

Alle bagage wordt vervoerd op muildieren zodat je zelf alleen met een dagrugzak wandelt. En de muildierman/kok zorgt voor alle maaltijden inclusief heerlijke picknicks onderweg. Zo loop je ‘zo maar’ naar Marokko’s allerhoogste top: Jebel Toubkal 4.167m.! In de zomer een wandelberg. In de winter komt er wat meer bij kijken. In die periode kun je voor lichtere wandelingen nog verder naar het zuiden; naar de Anti Atlas bergen, de Atlantische kust of zelfs naar de woestijn met kamelen voor de bagage.

maroctravel berg 2

ANVR & SGR

Met Maroc Travel ga je goed verzorgd en ook vertrouwd op reis naar Marokko. Wij zijn lid van de ANVR, SGR (Stichting Garantiefonds Reizen) en het Calamiteitenfonds. In Marrakech hebben wij een eigen kantoor van waaruit we alles direct lokaal voor u regelen. Wij kennen Marokko, de bergen, de woestijn en de Berbers als onze eigen familie; het ís onze familie. Het is ons genoegen om iedereen Marokko van binnenuit te laten ontdekken. Wij zijn trots op onze manier van verantwoord toerisme en werken direct met de lokale bevolking zonder tussenpersonen.

maroctravel5

maroc travel 500

Contactgegevens

Reisbureau Maroc Travel
Prunuslaan 8
2191 BX De Zilk
Tel: 0252 - 861874
Mobiel: 06-55277235 (Helma) 06-23266519 (Omar)