Datum: 01-10-2022 - 07:38

Bioscoop Cinema Floralis

In juni 2015 is de bioscoop gestart met filmvertoningen in Floralis als 'Cinema Floralis'. Sindsdien wordt wekelijks een nieuw filmprogramma aangeboden met de allernieuwste films voor verschillend publiek. Zo is de woensdagmiddag kinderfilmmiddag, de donderdagmiddag Cinema Plus en wordt woensdag tot en met zondag gevarieerd van blockbusters tot ontroerende drama's.

Voorstellingen
Tickets zijn zowel op deze website als de de kassa te koop, met mogelijkheid tot het selecteren van de beste plaatsen. De bioscoop vertoont films van woensdag tot en met zondag en tijdens schoolvakanties, indien mogelijk, ook op maandag en dinsdag. De films worden vertoond in de 'Mijnzaal', die als zowel bioscoopzaal als theaterzaal kan dienen. In de 'Mijnzaal' hebben alle 251 stoelen goed zicht en riante beenruimte.

foyer 1    foyer bollenvelden 1

Stichting Theater Floralis

Op diverse maandagavonden verzorgen zij theatervoorstellingen in Floralis. De prioriteit ligt bij het organiseren van unieke, mooie en bijzondere voorstellingen samen met betrokken artiesten. Zoals Tom Beek verschillende gasten uitnodigt voor zijn Monday Night Music Specials. Maar ook try-outs en voorstellingen die niet door het hele land te zien zijn. Een zeer gevarieerd programma door het jaar heen.

logo filmhuisFilmhuis Lisse

Het Filmhuis Lisse vertoont iedere dinsdagavond een arthouse film in de Mijnzaal van Floralis. In de programmering richten zij zich op films met een artistiek karakter. Zij streven ernaar om een zo breed mogelijk aanbod te presenteren: van onbekende juweeltjes tot Oscarwinnaars, films uit alle windstreken, prijswinnaars op gerenommeerde festivals als Cannes en Berlijn maar zeker ook op Filmfestivals als Rotterdam en Leiden. Daarnaast programmeren ze filmklassiekers en documentaires met een actueel thema.

Iedere 3 maanden stellen zij het programma vast. Vanaf eind juni tot eind augustus is er een zomerstop. Bij het Filmhuis ziet u spraakmakende films, die verbazen, ontroeren, intrigeren, schuren en plezieren.

Jeugdtheaterschool Floresjeugd Flores 1
 
Jeugdtheaterschool Flores biedt theatercursussen aan voor iedereen vanaf 4 jaar waarin het ontdekken van theater als kunstvorm voorop staat. De docenten van Flores zijn opgeleid en werkzaam in de podiumkunsten. De leerlingen leren op die manier onder professionele begeleiding hun talent beter kennen en verdiepen.

De individuele ontwikkeling van kinderen en jongeren staat centraal. Leerlingen staan in hun eigen kracht op het toneel, werken samen, gaan met elkaar in gesprek over wat hen bezighoudt en denken na hoe ze daar theater over kunnen maken. De jeugdtheaterschool ziet behalve talentontwikkeling het eveneens als missie om het publiek deelgenoot te maken van deze zoektocht. Bekijk de website.
grand cafe cineac

grand cafe cineacGrand Café Cineac

Grand Café Cineac: het gezellige en sfeervolle Grand Café in Floralis waar u niet alleen heerlijk kunt eten of borrelen, maar ook een combinatie kunt maken met een mooie film- of theatervoorstelling. Het Grand Café heeft een eigen website, waar u informatie kunt vinden over de menu's, arrangementen en reserveringsopties.

Nieuw op de menukaart is onbeperkt tapas voor € 25,00 per persoon.

Per september 2018 is het Grand Café alle dagen van de week geopend voor diner! Tijdens theatervoorstellingen (maandagavond) kunt u genieten van een speciaal theatermenu voor een vaste prijs van € 25,00 per persoon, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en koffie/thee na. U kunt dan kiezen voor vis, vlees of vegetarisch menu. 

Contactgegevens

Floralis
Florisplein 69
2161 HX Lisse
Tel: 0252-830393