Datum: 17-02-2019 - 17:06

Na een gedegen vakopleiding met uitgebreide theorie, praktijkkennis, stage en raskennis ben ik (Wietske Dortmundt) 4 februari gestart met hondentrimmen. Met passie en liefde voor honden.
hond en Wietske 2

De liefde voor honden is er al vanaf mijn kindertijd. En gelukkig zijn er vanaf mijn 4e jaar honden om mij heen:  Terriers in alle soorten en maten, barsois ( Russische windhonden), een prachtige Border Collie en nu al meer dan 20 jaar de Akita Inu. Eerst een reu en nu een fantastisch vrouwtje, Kaida genaamd.  Dit laatste ras meer bekend als “Hachi” van de beroemde film en het waargebeurde verhaal over loyaliteit van onze trouwe viervoeter,  steelt al jaren mijn hart. Het werken met honden heb ik  geleerd van mijn moeder , zij had vroeger   haar eigen hondentrimsalon in de Bollenstreek.  Nu, na een mooie eigen  carriere in  management en coachen, stap ik in haar voetsporen. Ik trim honden.
hond en Wietske 1
Natuurlijk heb ik eerst een gedegen opleiding gevolgd. Raskennis, kynologie, anatomie, kennis van huidklachten en of huidaandoeningen.  En vooral heb ik huid- en vachtverzorging bestudeerd. Daarnaast een stageperiode doorlopen waarin ik veel heb kunnen oefenen.  Ik leer natuurlijk nog elke dag, het volgen van workshops, bezoeken van shows en kennis up to date houden vind ik belangrijk.  De volgende trimtechnieken beheers ik; ontklitten, wassen en drogen, loslatende onderwol verwijderen, plukken en knippen. En voor nagels knippen kunt u ook bij mij terecht. 

Ik gebruik de juiste materialen en ken de modellen van de rassen als het gaat om het “showmodel”. 
Belangrijker voor mij  zijn uw wensen. Het beste voor uw hond qua vachtverzorging mijn streven. Een hond met een goed verzorgde vacht maakt mij en zeker uw hond blij. Communicatie tussen u en mij staan centraal.  De communicatie tussen uw hond en mij ook.  Ik “spreek” de hondentaal en ben ervaringsdeskundige als het gaat om gedrag en karakters van verschillende rassen.  De verbale en non-verbale  signalen van de hond vang ik op en reageer hier adequaat op. 
hond
Met liefde en aandacht wordt uw hond bij mij getrimd. Ik heet u en uw hond van harte  welkom in Wiekies Hondenwereld.
Honden zijn  mijn passie! Honden trimmen  is mijn vak!
hond en wietske 3
Hondentrimmen en hulp vachtverzorging
Duur van de behandeling varieert. De prijs is in overleg na intake en wensen van de klant

Een trimbeurt houdt in dat uw hond in bad gaat en gedroogd wordt. Dan ontklitten indien nodig, gekamd en geborsteld. Ontwollen (oude haren verwijderen) of knippen, plukken of geschoren. Tevens worden nagels geknipt. Uw hondenvriend krijgt alle aandacht die hij verdient.

Openingstijden trimsalon:

Op donderdag en zaterdag op afspraak geopend.

 

Contactgegevens

Wiekies Hondenwereld.
Hofstraat 14 B
2181 AX Hillegom
Mobiel: 06 83336770