Datum: 28-07-2021 - 20:01

personeel danscentrum welkom

Danscentrum “Welkom” is een dynamisch bedrijf waar jong en oud, beginner of topsporter zijn draai weet te vinden. Het ruime aanbod van danscursussen biedt de mogelijkheid aan eenieder om het plezier in dans te ontdekken.

Danscentrum Welkom wordt al 20 jaar gerund door danskampioenen Peter en Rachell van der Veek. Behalve talloze titels op wereld niveau, zijn ze gediplomeerd in alle vormen van dans waarin ze les geven. Peter en Rachell zijn professionals op het gebied van dans en geven het merendeel van alle lessen zelf.
Wil jij professioneel les van een hoge kwaliteit met een grote dosis gezelligheid in het mooiste gerenoveerde gebouw van de Bollenstreek, kom langs aan de Bondstraat in Lisse. Waar cultuur, kwaliteit en gezelschap één zijn.
dans langwerpig
Wie geven er les?

Het leeuwendeel van alle lessen wordt gegeven door Rachell en Peter van der Veek. In dans en sport zijn zij zeer veelzijdig en hebben zij een zeer hoog niveau. Rachell en Peter worden bijgestaan door Peter Rombouts, die reeds zijn sporen heeft verdiend in de danswereld, en Kim Amattaeran, een getalenteerde en gedreven jongedame.

rachell 300x300Rachell van der Veek.

Geboren in Nieuw Zeeland (New Zealand) en als klein meisje al helemaal verslingerd aan dansen. Naast een theateropleiding ook kampioen van Nieuw Zeeland in Standaard, New Vogue en Latijns Amerikaans dansen. Op 18 jarige leeftijd verhuist Rachell naar London om haar dansopleiding verder te voltooien. Daar ontmoet ze Peter, met wie zij een (dans)paar vormt. De resultaten van dit partnership zijn te lezen in hun curriculum vitae. Na een actieve danscarrière en het behalen van de benodigde kwalificaties heeft zij zich volledig op het doceren van dans gestort. Met name de ontwikkeling van Kidswing en Equality Dance heeft veel aan haar te danken. Rachell is ook voorzitter van IDO Nederland geweest – de grootste dansorganisatie van ons land. Bij IDO zijn alle vormen van dans vertegenwoordigd, uitgezonderd Standaard en Latijns Amerikaans.

peter 300x199Peter van der Veek

Peter is altijd een actief sporter geweest, maar ontdekte Standaard en Latijns Amerikaans dansen als sport na het volgen van normale clublessen. Dit resulteerde binnen 3 jaar (in 1986) in een Nederlandse titel, waarna hij naar Engeland verhuisde om zijn dansopleiding verder voort te zetten. Daar ontmoette hij Rachell.Samen werden zij Nederlands kampioen Latijns Amerikaans dansen in 1987. Hun professionele carrière ging van start in 1988, de resultaten daarvan zijn te lezen in hun curriculum vitae. Na het opstarten van Danscentrum Welkom ging Peter weer terug naar de schoolbanken om zijn dorst naar kennis te stillen.

Inmiddels is hij gediplomeerd Danstrainer, Fitness Instructeur en Topsport Coach. In 2014 jaar heeft Peter zijn studie Sportvoeding en Supplementen afgerond. Hiermee is het veld van dans verruimd en heeft hij de kennis om naast een artistieke performance de grondmotorische vaardigheden van (dans)sporters te vergroten, alsmede hun voedingsstijl hieraan aan te passen. Een voorbeeld hiervan is de kunstrijdster en Nederlands kampioene Manouk Gijsman. Peter heeft haar begeleid in krachttraining en dans als ondersteuning van haar sport.

Kim 200x300Kim Amattaeran

Deze getalenteerde en gedreven jonge dame gaat een aantal nieuwe lessen verzorgen. Tap, Ballet en HipHop zijn drie van de nieuwe dansvormen bij Danscentrum Welkom. Verder zal Kim zich storten op de Streetdance klassen, Modern / Showdance / (Jazz) Ballet en het Demo team. Kim is afgestudeerd bij de Internationale Kunstvakhogeschool Codarts te Rotterdam en Lucia Marthas, Institute for Performing Arts te Amsterdam. Zij heeft gedanst bij verschillende grote theatershows zoals Saturday Night Fever en bij het populaire programma X – factor.


peterR 200x300
Peter Rombouts


Peter is meervoudig Wereldkampioen Argentijnse Tango (2007, 2008 & 2009). Hij is geboren in Steenbergen en heeft zijn roots in Brabant, maar het overgrote deel van zijn dansopleiding ligt in Lisse. Daar heeft hij zich ontwikkeld tot een eerste klas danser in de breedste zin van het woord. Drie jaar geleden heeft Peter zijn Federatie van Dansleraren Organisaties (F.D.O.) danssportopleiding behaald. Inmiddels is hij ook bevoegd om HipHop en Streetdance te jureren. Hij is nog steeds zeer actief in wedstrijden en demonstraties, wij zijn bij Danscentrum Welkom dan ook gevleid dat hij Lisse zijn thuishaven noemt.

Danscentrum Welkom
Niet zomaar een dansschool….

dans meiden langwerpig

stapelwerk
Dansvormen

Danscentrum Welkom biedt vele soorten danslessen aan. Van Ballet tot Streetdance, van Stijldansen tot HipHop, van Zumba tot Fitness en Privélessen.
Onderstaand vindt u een korte opsomming van de mogelijkheden bij Danscentrum Welkom:

Argentijnse tango
Ballet
Beweegkriebels
Dancehall
Fitness
HipHop
Modern / Showdance / Jazz ballet
Stijldansen
Techniek Latin en Standaard
Streetdance
Streetdance kids
Stretch and flex
Zumba
Zumba Kids
Privé lessen

 

Contactgegevens

Danscentrum Welkom
Bondstraat 13
2161 HA Lisse
Tel: 0252-412501