Datum: 04-06-2023 - 16:50

Al 80 jaar is DZ Uitvaartverzorging in Lisse, Nieuw Vennep , Hoofddorp en omgeving al generaties een vertrouwde naam.

De meeste mensen denken liever niet na over hun laatste afscheid. Zij laten de keuze voor begraven of cremeren liever over aan hun nabestaanden. Daarom is het goed daar wel tijdig over na te denken. Een overlijden brengt al zoveel emoties met zich mee.

Voor sommige mensen is het glashelder hoe hun laatste afscheid eruit ziet. Zonder twijfel kiezen zij voor begraven. Voor de meeste nabestaanden is zo`n duidelijke, weloverwogen keuze prettig, omdat zij de beslissing dan niet meer hoeven te nemen.

brug strand
Een overlijden. Wat nu?


Wat moet u direct regelen en welke acties kunnen wat langer wachten, En wie moet u allemaal direct informeren? dragers
De eerste stappen:
• Bel als eerste uw naaste familieleden.
• Bel bij een thuis overlijden uw huisarts   {in een verzorgingshuis of ziekenhuis wordt dit voor u geregeld}
• Bel daarna Doodenzorg Uitvaartverzorging  mob. 06 53 50 37 14 {u krijgt dan Joke of Patrick aan de telefoon}
• Zodra u Joke of Patrick heeft ingeschakeld, nemen wij een groot deel van het regelwerk van u over.
• Controleer of er een uitvaartverzekering is afgesloten.
Wat belangrijk is:
• de Wensen{boekje} over de uitvoering van de uitvaart.  {indien aanwezig}
• Eventueel trouwboekje.  {is handig voor de aangifte in de gemeente van overlijden}
• Adressenlijst    {wie moet er een rouwkaart krijgen.}

rouw autovervoer

Altijd een paardenman geweest? Of toch meer een type voor de rolls royce? Een ouderweste rouwstoet bestaande uit zwart, grijs of witte rouwauto (cadillac) en een aantal volgauto’s in de zelfde kleur. Wij regelen het vervoer dat bij u past, ook als dat een fiets, uitvaarttruck of u eigen auto is.

 

Wat voor soort graf past bij u:

Op de Prot. Begraafplaats” Duinhof” te Lisse heeft u deze mogelijkheden:

Familiegraf 
2 of 3 laagzandgraf voor 20 jaar plus onderhoud voor 20 jaar waarna verlengd kan worden met min. 5 jaar. Ook is het mogelijk het grafrecht over te schrijven op naam van een ander. Dit is vooral van belang wanneer de rechthebbende van het graf komt te overlijden. { deze graven kunt u uitzoeken, zowel op het oude als nieuwe gedeelte van de begraafplaats}

Algemeen graftelefoon
hier wordt begraven in volgorde van aangifte van overlijden.{ 2of 3 verschillende mensen}

Als nabestaande kunt u dus niet kiezen waar uw dierbare wordt begraven. Ook het reserveren van een algemeen graf of het naderhand bijzetten van een nabestaande in het zelfde graf is bij een algemeen graf niet mogelijk. Een algemeen graf wordt uitgegeven voor een periode van 10 jaar plus 10 jaar onderhoud. Wie voor een algemeen graf kiest moet zich goed realiseren dat het na die 10 jaar niet verlengd kan worden.

Galerijgraf
Dit is begraven bovengronds in een betonnen kelder,  hier gaat 1 persoon in plus eventueel een aantal as bussen deze galerij koopt u voor 20 jaar plus 20 jaar onderhoud inclusief een afdeksteen exclusief de tekst.

Urnengraf
De urn wordt ondergronds  geplaatst, afgedekt met een liggend steentje 55x55cm. Het urnengraf huurt u voor 10 jaar plus 10 j aar onderhoud, dit urnengraf kunt u verlengen met 5  of 10 jaar.

begraven
Urnenmuur

3-4 urnen passen hier in, dit huurt u voor 10 jaar plus 10 jaar onderhoud, verlenging met 5 of 10 jaar.

Kindergraf tot 12 jaar
Dit is op een speciaal gedeelte van de begraafplaats voor baby`s en kinderen tot 12 jaar, dit huurt u voor 20 jaar plus 20 jaar onderhoud. Dit kunt u verlengen min. 5 of 10 jaar.{ u bent niet verplicht om op deze plek u kindje  te begraven} Het kan ook bijgezet worden in een bestaand graf.


Gemeentelijke  Begraafplaatsen

Deze algemene begraafplaatsen zijn van de gemeente waar u begraven wilt worden. U bent niet verplicht om in u eigen gemeente te worden begraven, de keuze is aan u. Ook hier kunt u kiezen voor een familie graf, algemeen graf, kindergraf urnengraf, urnen muur.

Overlijden van uw kindje.

Er zijn momenten in het leven die we liever niet mee  maken, èèn daarvan is het verliezen van je kind door welke oorzaak dan ook.  De realiteit dringt zich dan op in de vorm van praktische zaken en keuzes rondom het afscheid. Het verstand maakt overuren in een mist van verdriet en pijn.
In de eerste dagen na het overlijden worden wensen uitgesproken  en verwezenlijkt. Mogelijkheden worden afgewogen en gerealiseerd. Ook al zijn de dagen tot aan de uitvaart geteld, er is altijd tijd om rustig  bij elkaar te zijn en op eigen wijze afscheid te nemen.
Vanaf 24 weken zwangerschap wordt je kindje door de wet erkend. Er moet in dat geval dan ook officieel aangifte gedaan worden van geboorte en overlijden bij de gemeente. 

nazorgNazorg - Fasen van rouw.

Bij het verwerken van een verlies van een dierbaar persoon, zien we vaak een aantal fasen waar mensen doorheen gaan: ontkenning, woede, depressie, acceptatie, doelen stellen en doen. Voor u zelf als nabestaande helpt het om het veranderde leven in te vullen. Nieuwe mensen ontmoeten, activiteiten ondernemen, erop uit gaan, dragen bij aan het herontdekken van wat het leven inhoudt.

Er bestaat niet èèn vaste, goede manier van rouwen, want ieder gaat op eigen wijze om met verlies. Maar soms zijn er momenten waarbij u een steuntje in de rug wel kunt gebruiken. Het kan dan troostend zijn om ervaringen met anderen te delen en te horen hoe zij er mee om gaan. Soms is het makkelijker om met “vreemde” te praten over uw gemis en verdriet, ook als u het gevoel hebt dat u uw omgeving er niet}meer} mee wilt belasten.

Al wandelend kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen, het verlies, de rouw, de veranderingen. Ervaringen kunnen worden gedeeld tijdens deze wandeling in het keukenhof bos, of langs het strand iedere keer nemen we een andere route. Je kunt je zelf herkennen in de verhalen van anderen.

Contactgegevens

DZ - uitvaartverzorging
Schoolstraat 61
2151 AC Nieuw Vennep
Tel: 06-53503714