Datum: 09-06-2023 - 22:20

Il Mulino concept banner met tekst

Sportcentrum De Waterkanten is een nieuw sportcentrum in de gemeente Lisse en beschikt over een horeca gelegenheid, zwembad (recreatiebad, 25-meter wedstrijdbad, glijbaan en duikplank), sporthal, gymzalen en een vergaderruimte.

Zwembad De Waterkanten zwem 017
Het vernieuwde zwembad van Lisse, gelegen in het hart van de Bollenstreek, omvat een wedstrijdbad, een recreatiebad en een waterspeeltuin voor peuters. Het sportcentrum is kleurrijk ingericht met, hoe kan het ook anders, een bollenthema. Een veelkleurig themabad dat gemakkelijk bereikbaar is en waar je gratis kunt parkeren in de parkeergarage onder het complex. Het wedstrijdbad en het recreatieve gedeelte kunnen afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. Dit maakt het mogelijk om het bad tijdens wedstrijden ook open te stellen voor recreatieve doeleinden.

Kinderfeestjes

Zwembad

Dé plek voor een kinderfeestje? Het zwembad, natuurlijk! Bezorg je kind een onvergetelijke verjaardag met één van onze speciale verjaardagsactiviteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zeemeerminnen- of haaienfeestje? Onder begeleiding leren kinderen zwemmen met een staart of vin. Ook een discofeestje is ontzettend leuk voor kinderen. Met discolichten en muziek toveren we ons zwembad om tot een echte disco. Soms is er zelfs een echte dj!

Sporthal

Of kies voor een actief feestje in de sporthal. Denk aan een klimfeestje, lasergamen of maak er een sport- en spelfeestje van. Allemaal leuke feestjes waarbij de kinderen vermaakt worden op een uitdagende manier en de jarige natuurlijk in het middelpunt staat. De feestjes in de sporthal kunnen ook gecombineerd worden met zwemmen, mits er op dat moment ook vrij zwemmen is in het zwembad.

Recreatiebad
Het recreatiebad bestaat uit een zwemgedeelte met ook hier een bewegende boden, een whirlpool, stroomversnelling en een spectaculaire waterglijbaan van 60 meter lang. Naast het recreatief zwemmen worden in het verwarmde bad groepslessen gegeven voor jong en oud, fit of herstellend. Voor gezinnen met kinderen t/m 4 jaar beschikt Zwembad De Waterkanten over een waterspeeltuintje met speelmateriaal, fonteintjes en een mini glijbaan.
IMG 1933  IMG 1934 IMG 1944
Wedstrijdbad
Het wedstrijdbad is 25 meter lang en heeft 6 banen. Dit bad beschikt over duikplank en een beweegbare bodem, waardoor het bad toegankelijk is voor verschillende groepsactiviteiten en lessen.
  
Sportfondsen Lisse
Naast Sportcentrum De Waterkanten beheert en exploiteert Sportfondsen Lisse meerdere sportaccomodaties als gym –en sportzalen, overdekte tennishal bij LTC Lisse en de kunstgrasvelden van FC Lisse. Ook organiseren wij activiteiten als kinderfeestjes, TopFit voor ouderen, de Koningsspelen, Wintertijd Challenge en vele andere evenementen.

Sportcentrum De Waterkanten beschikt over een ondergrondse parkeergarage, waar u, uw auto gratis kunt parkeren. Tevens is er een personenlift aanwezig, zodat u geen trappen hoeft te lopen. Indien gewenst is er ook een tillift aanwezig in het zwembad, waardoor u zonder problemen het water in kunt komen.

zwem abcZwem-ABC

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft, is een echte vriend van het water geworden! Die kan zich goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.
 
De eerste reeks zwemlessen
Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het 'watervrij' maken van het kind. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en eruit klimmen, draaien van borst naar rug en andersom, onder water gaan en onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.
 
Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets aan te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling. Na deze periode van watervrij maken, is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.
 
Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borst- en rugcrawl
De laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder dipoma moeilijker. Naast de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.
 
gekleed zwemmenZwemveiligheid
Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hier aandacht aan besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook leren de kinderen met hun kleren aan in het water te zwemmen.
 

Eisen voor het Zwem-ABC
 Sinds oktober 1998 gaat iedereen die leert zwemmen in opleiding voor het Zwem-ABC. Wie alle drie de diploma's (A, B en C) bezit, krijgt het predikaat 'Zwemveilig.' Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol in neemt en biedt alle vaardigheden die iedereen nodig heeft bij het zwemmen in subtropische zwemparadijzen en bij activiteiten op, in en aan het buitenwater. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.

astmaAstma / COPD zwemmen
Speciaal voor mensen met COPD of een andere longaandoening.

Vanaf 21 augustus start Sportcentrum De Waterkanten met COPD / Astma zwemmen voor mensen met COPD of een andere longaandoening. Longpatiënten hebben namelijk veel baat bij extra beweging, omdat zij daarmee de longfunctie op peil kunnen houden. Vaak hebben longpatiënten een beperking in hun uithoudingsvermogen. Daarom begeleiden de medewerkers van Sportfondsen Lisse u tijdens de oefeningen die specifiek op de longen zijn gericht. Na het zwemmen volgt bijvoorbeeld een training van de ademhaling. Wij hanteren voor deze lessen geen leeftijdsbeperking en is bedoeld voor alle longpatiënten in de hele regio. De zwemles kan een aanvulling op de bestaande longrevalidatie zijn die door fysiotherapeuten worden aangeboden. Bovendien kunnen longpatiënten na afloop met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee informatie uitwisselen.

Discozwemmen

Elke vrijdagavond kunnen kinderen swingend komen discozwemmen op de laatste top-40 hits! De grote lichten gaan uit en de speciale discoverlichting gaan aan, waardoor jij je in een echte discotheek bevindt.
Het discozwemmen is voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar die minimaal een A-diploma in hun bezit hebben. Tijdens het discozwemmen kan jij ook je partijtje vieren. Kijk hier voor de mogelijkheden!
Let op: tijdens de zomervakantie (regio midden) is er geen discozwemmen op de vrijdagavond!

Med IndicatieMedische indicatie

Zwemmen met een medische indicatie is bedoeld voor alle mensen die problemen hebben met hun gezondheid. Te denken valt aan motorische, reumatische of orthopedische problemen. Ook mensen met diabetes of overgewicht en hartprobelemen zijn deze lessen bij uitstek geschikt.
Loopt u bij een fysiotherapeut? In overleg met de fysiotherapeut kunt u er voor kiezen om uw oefeningen in het water te doen. Het water is een uitermate geschikt middel om gebruik van te maken, omdat de bewegingen in het water makkelijker gaan dan op het droge. Uitstekend voor het herstel, zelfs na een operatie!
De training is aangepast aan de conditie en het persoonlijk vermogen van de deelnemers. Iedereen kan dus op zijn / haar eigen niveau de oefeningen uitvoeren.
De verscheidenheid van de oefenvormen en materialen is zeer groot. Naast de verschillende loopbewegingen wordt er ook gewerkt aan de bewegelijkheid van de gewrichten en spieren, met de bedoeling deze te behouden of te verbeteren.
Mochten de lessen 'medische indicatie' te licht voor u zijn, kunt u ook doorstromen naar onze ClubAqua lessen.

ouder kind zwemmenBaby & Peuterzwemmen

Negen maanden lang is uw kindje gegroeid in water. Het is dan ook prachtig om te zien hoe baby's vanaf drie maanden reageren op water.
Tijdens het Baby & Peuterzwemmen leert uw kind op speelse wijze de mogelijkheden en onmogelijkheden van het water kennen. Deze lessen worden in het instructiebad gegeven waar het water een aangenaam temperatuur heeft. Een les duurt 30 minuten en na afloop kunt u in de waterspeeltuin nog even vrij spelen of oefeningen doen.

De voordelen:
•Het wegnemen van (eventuele) angst voor water bij het kind.
•Het versterken van de band tussen ouder en kind.
•Het bevorderen van de motoriek, oriëntatie, coördinatie en de ademhaling.
 Wanneer uw kleintje alle vaardigheden onder de knie heeft, is het ook mogelijk om 'af te zwemmen.' Hier is ook een echt diploma aan verbonden en in totaal zijn er drie diploma's te behalen. Bij het behalen van het laatste diploma kunnen kinderen vanaf twee en een half jaar doorstromen naar het overlevingszwemmen.

overlevingszwemmenOverlevingszwemmen

Vanaf twee en half jaar kan uw kind starten met het 'overlevingszwemmen.' Overlevingszwemmen is erop gericht om kinderen zichzelf te kunnen redden als zij in het water vallen. Het gaat erom wanneer uw kind in het water geraakt, dat het niet in paniek raakt. Tijdens het overlevingszwemmen leert uw kind dat te water is gegaan om naar de kant toe te zwemmen. Met bijvoorbeeld behulp van schoenen, kleding, ballen of andere materialen die op dat moment in de buurt zijn. Dit leert uw kind in een periode van 3 x 13 weken. De lessen duren 45 minuten.
Wanneer uw kind alle vaardigheden onder de knie heeft, is het ook mogelijk om 'af te zwemmen.' Hier is ook een diploma aan verbonden en in totaal zijn er drie diploma's te behalen. Bij het behalen van het laatste diploma kunnen kinderen doorstromen naar het reguliere zwemmen.

zwangerschapszwemmenZwangerschapszwemmen

Zwemmen is een vorm van bewegen die door zwangere vrouwen als zeer prettig wordt ervaren. De opwaartse druk van het water zorgt er namelijk voor dat er veel makkelijker bewogen kan worden dan op de kant. Tijdens de les, die plaats vindt in het diepe bad, worden gedurende 45 minuten conditionele en spierversterkende oefeningen gedaan. Al deze oefeningen kunnen op eigen tempo uitgevoerd worden.
 Kortom, u kunt tijdens uw zwangerschap op een aangename en ontspannende manier de algehele lichamelijke conditie onderhouden en / of verbeteren!

 

Contactgegevens

Sportfondsen Lisse
Sportlaan 21
2161 VA Lisse
Tel: 0252-41 44 88