Datum: 09-08-2020 - 18:27
zomercursus ‘Plezier op school’ voor aanstaande brugklassers
27
Aug

zomercursus ‘Plezier op school’ voor aanstaande brugklassers

GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd houdt een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. De cursus is bedoeld voor kinderen die problemen ervaren in de omgang met leeftijdsgenoten. Doel van de cursus is dat kinderen straks met meer plezier en zelfvertrouwen naar de nieuwe school gaan. In de cursus ervaren kinderen dat zij niet de enigen zijn die kampen met dit soort problemen.....

Op een speelse en ontspannen manier leren wij hen de volgende vaardigheden: - contact leggen met andere kinderen; - opkomen voor jezelf (assertiviteit); - omgaan met plagen en pesten. Daarnaast besteden we vooral aandacht aan positief denken en non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik.

Werkwijze

Door met elkaar te praten, door oefeningen en rollenspelen te doen en met behulp van tips, leren de kinderen hoe ze met meer zelfvertrouwen met elkaar kunnen omgaan.

De ouders

Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek en een ouderavond plaats. Op de ouderavond kunnen ouders nader kennismaken met de begeleiders van de cursus en geven we informatie over de cursusinhoud. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. We besteden ook aandacht aan wat ouders zélf kunnen doen om hun zoon of dochter te ondersteunen na de cursus.

Praktische informatie

De cursus vindt plaats op 27 en 28 augustus, van 9.00 tot 16.15 uur, in de laatste week van de zomervakantie .Veelal in dezelfde week is de ouderavond. Er is plaats voor maximaal tien kinderen per groep.

Plaats: Leiden en Lisse.

Aanmelding

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd, Sandifortdreef 19 in Leiden. Telefoon: 071 890 88 88 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website: www.rivierduinen.nl/kinderenenjeugd

Kosten Geen

Kennismakingsgesprek In juni/juli vindt het kennismakingsgesprek plaats. De cursus is op 27 en 28 augustus op het Fioretti College Lisse en op het Bonaventura College in Leiden. Voorafgaand aan de cursus is een ouderavond.