Datum: 27-05-2018 - 10:10
Last van stress of burn-outklachten?
29
May

Last van stress of burn-outklachten?

‘Leer meer over je brein’ is in de maand mei het motto van de Bibliotheek Bollenstreek. Op 23 mei komen neuropsycholoog Erik Scherder en organisatiepsycholoog Kilian Wawoe praten over ‘Stress op de werkvloer’. 29 mei is het de beurt aan ‘geheugenprofessor’ Douwe Draaisma. Hij gaat dieper in op de betrouwbaarheid van herinneringen....

Veel mensen hebben last van werk gerelateerde stress en burn-outklachten. Hoe kom je daaraan? En vooral: hoe kom je er vanaf? Dat vertellen Nederlands beroemdste hersenwetenschapper Erik Scherder en zijn compagnon Kilian Wawoe op 23 mei. Eén ding is zeker: niksen helpt niet. Je moet de oorzaken van stress op het werk aanpakken. 
Psycholoog Douwe Draaisma weet alles over het geheugen. Op 29 mei praat hij over ervaringen die zo ingrijpend zijn dat ze je niet alleen een andere toekomst geven, maar ook een ander verleden. Wat heeft al dat herschrijven en herzien te betekenen voor de betrouwbaarheid van onze herinneringen? Kunnen herinneringen elkaar op verschillende momenten in je leven tegenspreken en toch beide waar zijn?

Bollenstreek Betogen: Erik Scherder en Kilian Wawoe over ‘Stress op de werkvloer’
Datum: Woensdag 23 mei
Tijd: 19.30 - 21.30 uur  
Locatie: Bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde 1A

Bollenstreek Betogen: Douwe Draaisma over ‘Als mijn geheugen me niet bedriegt’
Datum: Dinsdag 29 mei
Tijd: 20.00 – 22.00 uur  
Locatie: Bibliotheek Oegstgeest, Lange Voort 2T

Kaarten kosten € 12,50 voor leden en € 17,50 voor niet-leden.

Wil je beide avonden aanwezig zijn, koop een passe-partout voor leden € 22,50 en niet-leden € 32,50. Toegangskaarten zijn bij alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek verkrijgbaar aan de balie of via de website.

Foto's gemaakt door Sake Elzinga en Keke Keukelaar.